COVID-19 Travel Regulations Map >>

Πολιτιστικό Πανόραμα Ιορδανίας | 8 Ημέρες

Διάρκεια

8 ημέρες

Διανυκτέρευση

7 νύχτες

Αναχώρηση

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2024

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΙΟΡΔΑΝΙΑΣ

Αμμάν – Γέρασα – Νεκρά Θάλασσα Πέτρα – Μάνταμπα – Όρος Νέμπο – Πέτρα  -Ουάντι Ραμ – Άκαμπα -Κεράκ

ΑΤΟΜΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕ ΑΓΓΛΟΦΩΝΟ ΞΕΝΑΓΟ
Καθημερινές αναχωρήσεις με ελάχιστη συμμετοχή 2 ατόμων!!!

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ: ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΑΤΟΜΙΚΑ/ΓΑΜΗΛΙΑ
ΣΤΥΛ: ΙΣΤΟΡΙΑ/ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ
ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

Η Ιορδανία, χωνευτήρι πολιτισμών, με τοπία ιδιαίτερης ομορφιάς, σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους, φιλόξενους ανθρώπους και πεντανόστιμη κουζίνα, αποτελούσε ανέκαθεν πόλο έλξης για τους Έλληνες. Πρόκειται για ένα πολιτιστικό πρόγραμμα που αποκαλύπτει ιστορικά μνημεία, σμιλεμένα στους βράχους, δείγματα εξαιρετικής καλλιτεχνικής έκφρασης των Ναβαταίων, απομεινάρια ρωμαϊκού μεγαλείου, βυζαντινά ψηφιδωτά αλλά και ίχνη νεότερης ιστορίας χαραγμένα ανεξίτηλα στην έρημο. Το μοναδικό αυτό ταξίδι συμπληρώνεται με διανυκτέρευση σε σκηνές στην έρημο και με ένα διάλειμμα χαλάρωσης στα Ιαματικά Νερά της Νεκρά Θάλασσας. Μην διστάσετε να μας ακολουθήσετε, αυτό το ταξίδι θα σας μείνει αξέχαστο! 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ημέρα 1η: Αθήνα/ Θεσσαλονίκη – Αμμάν

Αναχώρηση αεροπορικώς για το Αμμάν την αραβική πρωτεύουσα με το σύγχρονο πρόσωπο. Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση. 

Ημέρα 2η: Αμμάν (ξενάγηση πόλης, Γέρασα)- Νεκρά Θάλασσα.

Μετά το πρωινό, θα ξεκινήσουμε την επίσκεψη στην πρωτεύουσα της Ιορδανίας όπου θα ξεναγηθούμε στα αξιοθέατα της πόλης μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η Ακρόπολις, το Ρωμαϊκό Θέατρο, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Λαογραφικό Μουσείο, το Τζαμί του βασιλιά Αμπντουλάχ (εξωτερική επίσκεψη) και το παζάρι με τα δεκάδες μαγαζιά λαϊκής τέχνης. Όπου κι αν κοιτάξουμε η πόλη μάς φανερώνει ένα ένδοξο παρελθόν. Μετά την περιήγηση στην πόλη του Αμμάν, θα κατευθυνθούμε προς την Γεράσα την καλύτερα διατηρημένη Ρωμαϊκή πόλη που σήμερα ονομάζεται Jerash, γνωστή και ως η πόλη των 1.000 πυλώνων. Θα δούμε τον δρόμο με τους πυλώνες το αμφιθέατρο, εκκλησίες και Ναούς και την απέραντη Ρωμαϊκή Αγορά. Η χρυσή εποχή της πόλης συμπίπτει με την Ρωμαϊκή κυριαρχία και σήμερα θεωρείται ως μια από τις καλύτερα διατηρημένες επαρχιακές πόλεις της Ρώμης στον κόσμο. Κρυμμένη για αιώνες στην άμμο πριν ανασκαφεί και ανακαινισθεί τα τελευταία 70 χρόνια, η Jerash αποτελεί ένα μοναδικό δείγμα ,του μεγάλου επίσημου επαρχιακού αστισμού που συναντάται σε όλη τη Μέση Ανατολή. Αναχώρηση για την Νεκρά θάλασσα για ξεκούραση και χαλάρωση. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση. 

Ημέρα 3η: Νεκρά Θάλασσα – Μάνταμπα – Όρος Νέμπο – Πέτρα 

Μετά το πρωινό θα κατευθυνόμενοι στην υπέροχη πόλη της Μαντάμπα, την πόλη με τα περισσότερα διάσημα βυζαντινά ψηφιδωτά. Θα έχουμε την ευκαιρία θα θαυμάσουμε  τον μεγαλύτερο και σημαντικότερο από όλους τους θησαυρούς της πόλης, τον υπέροχο μωσαϊκό χάρτη της αρχαίας Παλαιστίνης, που βρίσκεται στο πάτωμα της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου. Ο χάρτης του 6ου αιώνα μ.Χ., χαιρετίστηκε ως ο παλαιότερος που υπάρχει και κατασκευάστηκε χάριν των προσκυνητών στο δρόμο τους προς το Άγια Γη, καθώς αντιπροσώπευε και την απεικόνιση των γύρω περιοχών. Ο ποταμός Νείλος, ο Ιορδάνης, η λίμνη Τιβεριάς και η Νεκρά Θάλασσα απεικονίζονται στον χάρτη, όπως και πολλές πόλεις όπως η Βηθλεέμ, η Γάζα και η Ιερουσαλήμ, όπου διακρίνονται οι τοίχοι, οι πύργοι, οι πύλες, οι δρόμοι και τα κτίρια της Ιερής πόλης της Ιερουσαλήμ και ειδικά ο κεντρικός δρόμος με τις κιονοστοιχίες ή Cardo, και η θολωτή εκκλησία του Αγίου Τάφου. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα κάνουμε μία στάση στο Όρος Νέμπο, που χρονολογείται από την εποχή του προφήτη Μωυσή, γύρω στο 12ο αιώνα π.Χ. και θεωρείται ο τόπος ταφής των προφητών και το σημείο από το οποίο ο Μωυσής έβλεπε την Άγια Γη. Στην κορυφή του λόφου, στεγάζονται κάτω από προστατευτική δομή, που κατασκευάστηκε από τους Φραγκισκανούς, τα ερείπια μιας όμορφης μικρής εκκλησίας, χτισμένης από τους πρώτους χριστιανούς τον 4ο αιώνα μ.Χ. Στο εσωτερικό της, βρίσκονται τα ψηφιδωτά δάπεδα με εκπληκτικά σχέδια που απεικονίζουν σκηνές από κυνήγι και ποιμενικά θέματα. Από την πλατφόρμα μπροστά από την εκκλησία, ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει το χάλκινο μνημείο ενός φιδιού σε ένα σταυρό που συμβολίζει το φίδι που σηκώθηκε από τον Μωυσή στην έρημο, καθώς και τη σταύρωση του Ιησού Χριστού. Άφιξη στην Πέτρα για δείπνο και διανυκτέρευση. 

Ημέρα 4η: Πέτρα – Επίσκεψη πόλης 

Μετά το πρωινό, θα ξεκινήσουμε την επίσκεψη της πρωτεύουσας των αρχαίων Ναβατέων, το βασίλειο της Πέτρας. Η παλιά χαμένη πόλη της Πέτρας, σκαλισμένη εξ ολοκλήρου από τον άνθρωπο στα ροδοκόκκινα βράχια, ξεπερνά την ανθρώπινη φαντασία. Είναι ένα μυστικιστικό και λαμπρό μέρος, ένα αιώνιο αφιέρωμα σε έναν χαμένο πολιτισμό. Η Πέτρα ήταν το κεντρικό σημείο συνάντησης των δρόμων των μπαχαρικών των Ναβατέων που προέρχονταν από τον Περσικό Κόλπο, τη Δυτική Αραβία και την Κόκκινη θάλασσα. Πριν από περίπου δύο χιλιάδες χρόνια, η Πέτρα έγινε η πρωτεύουσα της Αυτοκρατορίας των Ναβατέων και ήταν τόσο γνωστή που ένας από τους βασιλιάδες της, ο Αρέτας ο 4ος , αναφέρεται ακόμη και στη Βίβλο. Ο φυσικός πλούτος της ορεινής περιοχής συνδυάζεται υπέροχα με την εκλεπτυσμένη κουλτούρα και την αρχιτεκτονική τους, που απεικονίζεται στο θέατρο, στους ναούς, τάφους, μοναστήρια και στεγασμένους δρόμους εξ ολοκλήρου με πετρώματα από ψαμμίτη. Δεν υπάρχει αμφιβολία γιατί η UNESCO έβαλε την Πέτρα στην λίστα των μνημείων Παγκόσμιας πολιτιστικής Κληρονομιάς. Μπαίνοντας στην Πέτρα περνώντας από το Siq, ένα βαθύ και στενό φαράγγι, εμφανίζεται στο τέλος του ξαφνικά το διασημότερο μνημείο της, το al-Khazneh ή το θησαυροφυλάκιο που έγινε παγκόσμια γνωστό από την τελευταία ακολουθία της ταινίας «Ιντιάνα Τζόουνς και η τελευταία σταυροφορία». Το θησαυροφυλάκιο είναι μόνο η αρχή. Περπατώντας και ανεβαίνοντας στην Πέτρα θα σας αποκαλυφθούν εκατοντάδες κτίρια λαξευμένα σε πέτρα και διαβρωμένα μέσα στους αιώνες σε υπέροχους πολύχρωμους τοίχους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.  

Ημέρα 5η: Μικρή Πέτρα – Ουάντι Ραμ (2ώρη περιήγηση με τζιπ 4 Χ 4)

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την μικρή Πέτρα με κατεύθυνση το Siq el-Barid που βρίσκεται κοντά στην κύρια τοποθεσία, όπου θα έχουμε τη δυνατότητα να περιηγηθούμε στο 8.000 ετών ανασκαφικό χωριό της Εποχής του Λίθου, Beidah. Αυτή είναι η Πέτρα σε μινιατούρα με ένα μικρό φαράγγι, αλλά με θαυμάσιους λαξευμένους ναούς, σπηλιές και πολύχρωμα βράχια. Στο Wadi Rum, την κοιλάδα του φεγγαριού σύμφωνα με τον Λόρενς της Αραβίας, θα έχουμε την εμπειρία μιας 2ωρης περιήγησης με Jeep 4×4 για να εξερευνήσουμε τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της περιοχής όπως ο Ναός Nabatean, Lawrence Spring, Sand Dunes, Khazali Canyon, Little Bridge, Um Frouth Rock Bridge, και το σπίτι του Lawrence, που τελειώνει με ένα αναζωογονητικό φλιτζάνι τσάι από τους Βεδουίνους. Στη συνέχεια μεταφορά στον καταυλισμό για δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 6η: Ουάντι Ράμ – Άκαμπα

Πρωινό στον καταυλισμό και αναχώρηση για την Άκαμπα ,μια παράκτια πόλη της Ιορδανίας που βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο της Ερυθράς Θάλασσας. Η Άκαμπα είναι η μεγαλύτερη πόλη του ομώνυμου κόλπου και η μοναδική παράκτια πόλη της Ιορδανίας, ιδανική για χαλάρωση, θαλάσσια σπορ. Είναι ζεστή, ηλιόλουστη και φιλόξενη, περιτριγυρισμένη από φοίνικες και τα κρυστάλλινα νερά του κόλπου , με την δροσιά από ένα σταθερό βόρειο αεράκι, από τα γύρω βουνά που αλλάζουν χρώμα με την αλλαγή των ωρών. 

Στη συνέχεια, μεταφορά στο ξενοδοχείο για δείπνο και διανυκτέρευση. 

Ημέρα 7η: Ακαμπα – Κεράκ -Αμμαν
Μετά το πρωινό, αναχώρηση για την πρωτεύουσα διαμέσου  του εντυπωσιακού φαραγγιού  του Wadi el Mujib στο Κεράκ, θα επισκεφθούμε το επιβλητικό κάστρο των Σταυροφόρων χτισμένο το 1142 Μ.Χ. με το εντυπωσιακό δίκτυο των θολωτών δωματίων και διαδρόμων, που συνδέονται μεταξύ τους με βαριές καμάρες και πόρτες . Αφιξη στο Αμμάν Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
Ημέρα 8η:  Αμμάν – Αθήνα/ Θεσσαλονίκη
Μετά το πρωινό μας, μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο του Αμμάν για την πτήση μας πίσω στην Ελλάδα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι. 

ΤΙΜΕΣ

το άτομο σε δίκλινο με ημιδιατροφή 8/01-31/12/24

Ελάχιστη συμμετοχή για 2 άτομα από / προς Αθήνα

Δίκλινο / άτομο

Μονόκλινο

Ξενοδοχεία 4*(08/01-15/02 & 01/06-31/08 &16/11-20/12)

1.195 €

+440 €

Ξενοδοχεία 4* (16/2-31/5 & 1/9-15/11& 21/12-31/12)

1.295 €

+440 €

Ξενοδοχεία 5*(08/01-15/02 & 01/06-31/08 &16/11-20/12)

1.495 €

+ 695€

Ξενοδοχεία 5* ( 16/2-31/5 & 1/9-15/11 & 21/12-31/12)

1.675 €

+ 695€

ΠΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ ΑΦΙΞΗΣ

Αθήνα – Αμμάν

  12.35

  15.45

Αμμάν – Αθήνα

10.25

12.50

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με την Royal Jordanian από Αθήνα. Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και με άλλες εταιρείες Qatar / Emirates / Turkish Airlines (με τις ανάλογες επιβαρύνσεις) με πτήσεις και από Θεσσαλονίκη με επιβάρυνση στην τιμή. 
 • Επτά (7) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* ή 5* (αναλόγως της επιλογής σας)
 • Πρωινό καθημερινά στα ξενοδοχεία και δείπνο
 • Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο με κλιματιζόμενο όχημα 
 • Όλες οι μεταφορές που αναφέρονται στο πρόγραμμα με κλιματιζόμενα μεταφορικά μέσα
 • Ξεναγήσεις, περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα ιδιωτικά
 • Ιππασία στην Πέτρα από το σημείο υποδοχής μέχρι το Al Siq
 • 2ωρη περιήγηση με τζιπ στο Ουάντι Ραμ
 • Βίζα εισόδου στη χώρα 
 • Τοπικό Αγγλόφωνο ξεναγό
 • Τοπικούς φόρους
 • Εισόδους σε όλα τα αξιοθέατα
 • Υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης / Φ.Π.Α.
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με πληροφορίες για τον προορισμό

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικοί φόροι και επίναυλοι καυσίμων περίπου 220 € 
 • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα, προσωπικά έξοδα
 • Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση
 • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: 

 • Οι τιμές είναι βασισμένες σε ειδικό οικονομικό αεροπορικό ναύλο. Σε περίπτωση που κατά τη ζήτηση κράτησης δεν υπάρχει διαθεσιμότητα στον συγκεκριμένο ναύλο, θα υπάρχει αντίστοιχη επιβάρυνση με τον αμέσως επόμενο οικονομικό διαθέσιμο ναύλο.
 • Το check in /check out στα ξενοδοχεία είναι στις 12:00 μ.μ. 
 • Ανάλογα με την εποχικότητα ενδέχεται να υπάρχουν επιβαρύνσεις στα κοστολόγια.

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

Διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα προορισμού